Gratis verzending vanaf € 50,- in Nederland
Veilig betalen
Bestellingen op werkdagen tot 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- in Nederland
  • Veilig betalen
  • Bestellingen op werkdagen tot 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden

Murano Glass

Murano glass: uniek, opvallend en kleurrijk

City of Glass verkoopt glaswerk uit diverse delen van de wereld. Een groot deel van onze collectie glas wordt geïmporteerd van het Italiaanse eiland Murano. Dit eiland lijkt een beetje op Venetië en bestaat uit diverse kleine eilanden, die door bruggen met elkaar verbonden zijn. De glasindustrie is de belangrijkste industrie van Murano, al vele eeuwen lang. Meer over Murano glass, leest u op deze pagina.

Het verhaal achter Murano glass

Vele eeuwen geleden waren er veel glasblazers actief in Venetië. In het jaar 1291 werden zij echter gedwongen naar Murano te verhuizen. Het eiland Murano is prachtig, maar de glasblazers konden hier niet echt van genieten. Zij moesten van de Italiaanse overheid namelijk hard werken om de mooiste glaswerken te maken.

Vandaag de dag is de glasindustrie nog altijd de grootste en belangrijkste industrie van Murano. Het enige verschil tussen vroeger en nu, is dat de hardwerkende glasblazers van Murano nu glas blazen vanuit hun hart. Ze worden niet meer gedwongen hard te werken, maar zien glasblazen als hun passie.

Glaswerk met bijzondere vormen en kleuren

Het glaswerk van Murano ziet er erg bijzonder uit. Het glas heeft niet alleen bijzondere vormen, maar ook opvallende en vrolijke kleuren. Zet u Murano glass in huis, dan weet u zeker dat dit glaswerk lekker zal opvallen in uw stijlvolle interieur. Een glazen kunstwerk uit Murano is een echte blikvanger.

Murano glass kopen

Wilt u het prachtige en zeer stijlvolle Murano glass kopen? Dan bent u bij City of Glass aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u tientallen stijlvolle kunstwerken van glas, die stuk voor stuk geïmporteerd zijn uit Murano. Door ons grote assortiment Murano glass vindt u altijd wel een kunstwerk dat bij u en uw interieur past.