Tip – Hoe reinig je het beste een vaas

A
A
Reinigen

Soms zijn vazen lastig om schoon te maken. Maar om zo lang mogelijk te genieten van je bos bloemen, is het belangrijk om een schone vaas te hebben. Dus “Hoe reinig je die het best een vaas?” en daar horen ook die lastige vazen bij.

Vazen worden vaak vies door de aanslag die veroorzaakt wordt door bloemenvoedingsmiddel. Daarnaast laten bloemen en takken vaak schimmel en vieze resten achter die lastig te verwijderen zijn. Als je wilt dat je bloemen langer mooi blijven, is het belangrijk om de aanslag te verwijderen. Dat kan op verschillende manieren:

Chloor

Om je vaas weer blinkend schoon te krijgen, kun je chloor gebruiken. Vul de vaas eerst met lauwwarm water en voeg een druppeltje chloor toe. Laat het goed inweken en borstel de vaas daarna met een afwasborstel schoon. Tip: door standaard een paar druppels chloor toe te voegen aan het water waarin je de bloemen zet, voorkom je bacteriegroei.

Azijn

Een goed alternatief voor chloor is (keuken)azijn. Laat dit een nachtje intrekken en je zult zien dat de aanslag daarna makkelijk uit de vaas te verwijderen is.

Steradent

Net zo effectief zijn bruistabletten. Vul de vaas met een bruistablet, laat een nachtje inweken en schoon is je vaas, de volgende dag.

Rijst en water

Een vaas met een smalle hals is lastig schoon te maken, omdat je er niet makkelijk in kunt met een afwasborstel. De oplossing is de vaas voor de helft te vullen met warm water, een handjevol ongekookte rijst en een handjevol sodazout. Gebruik hiervoor een trechter of maak er eentje van papier. Plaats daarna je hand op de opening van de vaas en schudden maar. Spoel de vaas na met water en laat drogen. In plaats van rijst kun je ook linzen gebruiken.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Main Menu x
X