Duurzaam met glas in donkere dagen.

A
A

Duurzaam met een glazen lamp in donkere dagen.

Hoe ben ik duurzaam met een glazen lamp? Lees snel verder………

We gaan weer richting de winter en dat betekent dat de donkere dagen er weer aan komen. Natuurlijk willen we er allemaal lekker warm en verlicht bij zitten. Alleen de huidige situatie in de wereld zorgt ervoor dat we allemaal op moeten passen met ons verbruik, en dat duurzaamheid en milieu nog belangrijker zijn dan ze al waren.

Glas is volledig recyclebaar

Uit onderzoek van Marktdata.nl blijkt dat glas een steeds populairder materiaal is, vooral in de verlichtingsbranche. Hout doet het ook goed als materiaal, maar is niet duurzaam. Voor hout moeten bomen worden gekapt en dat is niet goed voor het milieu. Glas daarentegen is volledig recyclebaar, en verouderd niet. Heeft u een glazen lamp met een ledlamp? Dan bent u dubbel duurzaam bezig.

Verlichting trends

Het is daarom niet gek dat er in de zoekmachines steeds vaker gezocht wordt op verlichtingsproducten van glas, oftwel glazen lampen. Hierbij moet u denken aan tafellampen van glas, hanglampen van glas, vloerlampen van glas etc. Een glazen lamp kan ook mooi zijn zonder dat het aan staat. Zo heeft u dus een decoratief object en een glazen lamp in één.

Een voorbeeld van zo’n lamp die zowel prachtig aan als uit is. Is een Murrina glazen Lamp. Een Lamp met gekleurde decoratie in verschillende soorten, maten, en kleuren. Zie hieronder.

Glazen Lamp murrina

Besparen op stroom met uw glazen lamp

Glazen lampen vind in alle soorten en maten, en van verschillende merken. Toch wordt er online minder gezocht naar een specifiek merk zoals Artimide, Foscarini, Luceplan, Flos of Loranto. De trend is dat er maar meer naar een winkelformule word gezocht zoals IKEA en Karwei. Maar als u een echt mooie en vooral unieke glazen lamp wilt, zult u toch bij een speciaalzaak of glaswebshop moeten zijn. In de webshop CityOfGlass.eu kunt bijvoorbeeld eenvoudig glazen lampen bestellen. Er is ruime keus, bestellingen worden goed verpakt, en zijn snel op bestemming. Altijd handgemaakt en mond geblazen, tegen een eerlijke prijs.

Glazen Lamp Murrina Dark

Er is gebleken dat ongeveer 14 procent van ons stroomverbruik op gaat aan verlichting. Als u dus uw verlichting energiezuinig behandelt, kunt u flink besparen.

Hieronder een aantal tips hoe u op een duurzame manier stroom kunt besparen.

  1. Gloeilampen kunt u al niet meer kopen, maar misschien heeft u er nog wel paar thuis. Deze kunt u natuurlijk vervangen door een ledlamp. En heeft er weleens aan gedacht dat die halogeenlamp in de hal, keuken of badkamer ook vervangen kan worden door een LED lamp? Dan begint u gelijk met besparen. De spaarlamp hoeft u niet te vervangen deze zijn bijna net zo zuinig als een ledlamp.
  2. Een hele felle lamp of hele zwakke lamp is niet prettig. Kies daarom voor het wattage dat past bij je wensen. Mocht je een dimmer gebruiken, gebruik dan ook een dim bare ledlamp
  3. De zon is de beste verlichting die we kennen. Maak er daarom gebruik van. Haal licht in huis indien het kan, en laat niet onnodig lampen aan staan. Ook niet als je bijvoorbeeld even de hond uit gaat laten.
  4. Kies een Lamp en met het meest groene energielabel. Deze lampen zijn namelijk het zuinigst.

Duurzaam en milieubewust met een glazen lamp

Met het oog op de toekomst is het van belang dat we allemaal wat energiezuiniger, en milieu bewuster gaan leven. Het is belangrijk dat u spullen koopt van duurzaam materiaal en daar ook energiezuinig mee omgaat. Als het om verlichtingsproducten gaat oftewel lampen, kiest u dus voor een duurzaam materiaal, zoals glas. Indien u daar dan bij uw glazen lamp een ledlamp kiest met het liefst het zuinigste energielabel. Dan bent u milieubewust en energiezuinig bezig.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Main Menu x
Shopping cart0
There are no products in the cart!