Internationaal Jaar van het glas

A
A
VN Resolutie aangenomen: 2022 VN Jaar van het glas • Glas in Beeld

Internationale Jaar Glas 2022.

Internationale Jaar Glas. 2022 is door de VN uitgeroepen tot Jaar van het glas. In Februari is de opening waarin de doelen voor de komen jaren qua glas kenbaar worden gemaakt. In dit speciale jaar willen ze nog meer mogelijk te maken glas om op de kaart te zetten. Alicia Durán. De president van de Internationale Commissie Glas (ICG), geeft het programma vorm. Zij gaat glas opnieuw op de kaart zetten, samen met de sponsors van het evenement. Mevrouw Duran heeft ook de boodschap dat iedereen in 2022 dus alle kansen pakt om alle dingen “glazig” te vieren.

Glas is overal en altijd. Het materiaal heeft een alsmaar grotere rol in ons leven. Van flesjes voor vaccins tot glasvezel en van kunstzinnige toepassing van het materiaal tot de ramen en gevels in woningen en kantoren. De ICG brengt om die reden tijdens de start van het VN Internationaal Jaar van het Glas, kortweg IYOG, een boek uit waarin ze deze ambities belicht. Denk aan de toenemende noodzaak van daglicht en het tegelijkertijd beter isoleren en zonweren van gebouwen

Internationale Jaar Glas 2022.

Glaskunstenaars over de hele wereld hebben de mensheid bewust gemaakt van dit prachtige materiaal inclusief de opmerkelijke fabricagemethoden, onmisbare schoonheid en het vermogen om dingen vast te leggen en laat het volledige kleurenspectrum van de natuur zien.

In de geschiedenis van de mensheid vinden we glas overal terug. Met tal van mogelijkheden, komt het voor in bijvoorbeeld kunst en praktische/technische zaken. Zo is het de glasmakers er voor gezorgd dat we met z’n allen communiceren met elkaar. Denk aan de het scherm van je Smartphone.

Het is natuurlijk ook verpakkingsmateriaal. In principe kun je alles verpakken van glas, en dat is dan gelijk duurzaam! Natuurlijk breekt glas snel en kan het enorme rotzooi opleveren. Gelukkig brengen daarentegen scherven geluk toch?

Check onze collectie

Valentijn vaas
Main Menu x
Shopping cart0
There are no products in the cart!