Gratis verzending vanaf € 50,- in Nederland
Veilig betalen
Bestellingen op werkdagen tot 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- in Nederland
  • Veilig betalen
  • Bestellingen op werkdagen tot 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden

Murano glas

Authentiek en uniek Murano glas

Murano lijkt een beetje op Venetië. De plek wordt vaak beschreven als een eiland in de Lagune van Venetië, maar in feite gaat het om een verzameling van eilandjes die door bruggen met elkaar verbonden zijn. Het eiland is niet alleen prachtig, maar heeft bovendien een bloeiende industrie waar veel toeristen op af komen. Zo verdienen de meeste bewoners van het eiland hun geld als professionele en traditionele glasblazer.

De geschiedenis van Murano glas

Het Murano glas heeft een lange geschiedenis. Deze geschiedenis begint in het jaar 1291, toen alle glasblazers in Venetië verplicht naar Murano moesten verhuizen. Dit had te maken met het brandrisico van het glasblazen, maar velen denken ook dat de overheid de geheimen van het glasblazen op deze manier wilde beschermen. Het eiland Murano is prachtig, maar de glasblazers leefden hier als gevangenen. Ze mochten het eiland niet af, waren verplicht veel glas te blazen en mochten hun geheimen absoluut niet met anderen delen. Deden ze dit wel, dan konden ze zelfs de doodstraf krijgen.

Door het harde werken van de Murano glasblazers is Murano glas vandaag de dag internationaal bekend. De glasindustrie is nog altijd de belangrijkste industrie van het karakteristieke eiland.

De kenmerken van Murano glas

Murano glas wordt door professionele en traditionele glasblazers geblazen. Het glas is niet alleen van hoge kwaliteit, maar ziet er bovendien prachtig uit. De glazen kunstwerken van Murano hebben bijvoorbeeld prachtige vormen, maar ook opvallende en zeer vrolijke kleuren. Zet u Murano glas in huis, dan weet u zeker dat dit de nieuwe ‘eyecatcher’ van uw interieur wordt.

Murano glas kopen

City of Glass verkoopt vele glazen kunstwerken, waaronder kunstwerken die uit Murano afkomstig zijn. Ons Murano glas wordt op het Italiaanse eiland gemaakt en door ons geïmporteerd. Koopt u Murano glas bij City of Glass, dan haalt u daadwerkelijk glas van dit prachtige Italiaanse eiland in huis.