Gratis verzending vanaf € 50,- in Nederland
Veilig betalen
Bestellingen op werkdagen tot 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- in Nederland
  • Veilig betalen
  • Bestellingen op werkdagen tot 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden

Murano

Het mooiste glaswerk van Murano Glas

Murano is de naam van een verzameling eilandjes, die net zoals Venetië met bruggen aan elkaar verbonden zijn. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is het feit dat hier prachtige kunstwerken van glas worden gemaakt. Dit glaswerk is van hoge kwaliteit, ziet er prachtig uit en fleurt ieder interieur op. Dit komt omdat de kunstwerken van glas prachtige kleuren hebben.

Het glaswerk van Murano Glas

In het jaar 1291 moesten alle glasblazers die in Venetië woonden, verplicht verhuizen naar Murano. Dit had te maken met het brandrisico dat glasblazen met zich meebrengt. Om de mooie stad Venetië te beschermen, moesten de glasblazers met hun brandrisico naar Murano verhuizen. De glasblazers woonden in een mooie omgeving, maar in feite leidden ze een bestaan als gevangenen. Ze mochten het eiland niet verlaten en als ze de geheimen van het glasblazen doorvertelden, kregen ze een zware straf. Uiteindelijk groeide de glasindustrie van Murano uit tot de belangrijkste industrie voor de omgeving.

Vandaag de dag is de glasindustrie van Murano nog altijd erg belangrijk voor de omgeving. Het is nog altijd de belangrijkste industrie op het eiland.

Murano glaswerk van City of Glass

City of Glass is al jaren gespecialiseerd in het verkopen van het mooiste glaswerk. In ons assortiment vindt u ook prachtig glaswerk van Murano glas, dat daadwerkelijk uit dit gebied geïmporteerd is. Wilt u het mooie glaswerk van dit Italiaanse eiland in huis halen, maar heeft u geen zin of tijd om naar deze eilanden af te reizen? Dan koopt u het glaswerk gewoon online bij City of Glass.

Meer weten? Neem contact op

Wilt u meer weten over ons glaswerk of heeft u een vraag over een specifiek product in ons assortiment? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij weten alles over het glaswerk dat wij verkopen en beantwoorden uw vragen graag.