Gratis verzending vanaf € 50,- in Nederland
Veilig betalen
Bestellingen op werkdagen tot 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,- in Nederland
  • Veilig betalen
  • Bestellingen op werkdagen tot 15.00 uur worden dezelfde dag verzonden

Glazblazen

Glazen kunstwerken maken met glasblazen

Glasblazen is een oude ambacht die al duizenden jaren wordt uitgevoerd. Niet door willekeurige mensen, maar door glasblazers die zich in de moeilijke techniek van het glasblazen verdiept hebben. Glasblazers die de techniek goed beheersen, kunnen de mooiste glazen en kristallen kunstwerken maken.

Glasblazen: een korte introductie

Glasblazen betreft het vervaardigen van glazen voorwerpen, zoals bijvoorbeeld wijnglazen, vazen en schalen. Dit wordt gedaan door lucht in warm en vloeibaar glas te blazen. Een goede glasblazer kan allerlei soorten glazen voorwerpen maken. Denk hierbij aan voorwerpen in diverse vormen, maar ook met prachtige kleuren.

Een ingewikkelde techniek

De techniek van het glasblazen is erg ingewikkeld. Om de techniek te beheersen, volgen glasblazers een speciale opleiding. Ook is aanleg erg belangrijk. Alleen als de glasblazer natuurlijke aanleg heeft om glas op de juiste manier te bewerken, is het mogelijk mooie glazen voorwerpen te maken.

Glas van de beste glasblazers

City of Glass verkoopt glas van de beste glasblazers. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit vele andere landen op de wereld. Zo vindt u in ons assortiment uit glas dat van het Italiaanse eiland Murano geïmporteerd is. Hier wonen al vele eeuwen de beste, meest ervaren en meest gepassioneerde glasblazers die de techniek van het glasblazen op het hoogste niveau beheersen. Bekijkt u het assortiment Murano glaswerk en andere glazen voorwerpen van City of Glass, dan ziet u direct dat glasblazen een echte ambacht is.

Het mooiste glaswerk kopen

Wilt u hoge kwaliteit glaswerk met een prachtige uitstraling aanschaffen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk ons online assortiment en u vindt gegarandeerd een glazen kunstwerk dat bij u past. Dit item kunt u direct online aanschaffen, zodat u het unieke kunstwerk op de korte termijn in huis kunt neerzetten.